Wiejskie uczyły miejskie
Faszerowana kaczka, nadziewane udka, roladki i sałatka jarzynowa. Takie świąteczne smakołyki znalazły się na wielkanocnym stole w Zarzewie, gm. Rzgów.
Faszerowana kaczka, nadziewane udka, roladki i sałatka jarzynowa. Takie świąteczne smakołyki znalazły się na wielkanocnym stole w Zarzewie, gm. Rzgów.
Po raz kolejny Centrum Kultury i Sztuki w Koninie tuż przed Wielkanocą zorganizowało warsztaty kulinarne pod hasłem „Wiejskie uczą miejskie”. Tym razem panie, które chciały nauczyć się gotować tradycyjne, polskie potrawy zjechały do wiejskiej świetlicy w Zarzewie. Tam czekało na nie miejscowe koło gospodyń wiejskich.
Wspólne gotowanie połączyło wiejskie i miejskie. Te drugie obiecały, że to czego nauczyły się podczas warsztatów wykorzystają już podczas zbliżających się świąt.