Mniam, mniam z LM.pl. Rolada szpinakowa wg Agnieszki
Prezentujemy Wam drugi odcinek naszego cyklu. Roladę szpinakową z szynką konserwową. Przygotowała ją dla nas Pani Agnieszka. Zobaczcie jak powstała.
Dziś prezentujemy Wam drugi odcinek naszego cyklu. Rolada szpinakowa z szynką konserwową. Przygotowała ją dla nas Pani Agnieszka. Zobaczcie jak powstała.
Rolada z szynką konserwową:
- 6 plasterków szynki konserwowej,
- 450 g mrożonego szpinaku,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki koperku,
- 2 opakowania serka chrzanowego,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka skórki z cytryny,
- sok z cytryny,
- 2 łyżki masła.
Szpinak rozdusić na maśle, osączyć. Wymieszać z zółtkami i pianą z białek. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni celsjusza. Lekko wystudzić.
Ser wymieszać z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na szpinakowym cieście, na wierzch położyć szynkę konserwową. Zrolować. Zawinąć w przezroczystą folię i wstawić na dwie godziny do lodówki. Smacznego :)
Jeżeli spodobał Wam się nasz nowy cykl. I chcecie się podzielić swoim przepisem, a nawet nam go zaprezentować. Piszcie na adres t.tomczak@firma.lm.pl.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.