Mniam, mniam z LM.pl. Amerykańska szarlotka na jesień
Polskie jabłka są najlepsze na świecie. I nie ma co na ten temat się kłócić. W najnowszym odcinku „Mniam, mniam” przepyszna amerykańska szarlotka na pochmurną pogodę za oknem. Smacznego!
Polskie jabłka są najlepsze na świecie. I nie ma co na ten temat się kłócić. W najnowszym odcinku „Mniam, mniam” przepyszna amerykańska szarlotka na pochmurną pogodę za oknem. Smacznego!
Składniki:
- nadzienie:
- â1 kg jabłek,
- 2/3 szklanki cukru,
- 3 łyżeczki cynamonu,
- ciasto:
- 2 i 1/4 szklanki mąki,
- 2/3 szklanki oleju,
- 1/3 szklanki wody,
- szczypta soli,
- 2 łyżki stopionego masła.
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie na cienkie plasterki. Jabłka wymieszać z cukrem i cynamonem. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jeden z płatów ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy. Wyłóż jabłka na ciasto. Przykryj je drugim płatem. Polej na wierzch stopionym masłem. Piecz w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasta.
Jeżeli spodobał Wam się nasz cykl. I chcecie się podzielić swoim przepisem, a nawet nam go zaprezentować. Napiszcie do nas.