Skocz do zawartości
Polska

Wybory 2024: Popkowski, a następnie Korytkowski. Kandydaci odpowiedzą na wasze pytania

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościMniam, mniam z LM.pl. Risotto z kiełbasą chorizo wg Magdy 

Mniam, mniam z LM.pl. Risotto z kiełbasą chorizo wg Magdy 

Dodano: , Żródło: LM.pl
Mniam, mniam z LM.pl. Risotto z kiełbasą chorizo wg Magdy 

Dziś powracamy do kuchni włoskiej, ale też nie zabraknie składnika z Hiszpanii, który podkreśli smak potrawy. W najnowszym odcinku “Mniam, mniam” risotto z kiełbasą chorizo wg Magdaleny. Smacznego!

Dziś powracamy do kuchni włoskiej, ale też nie zabraknie składnika z Hiszpanii, który podkreśli smak potrawy. W najnowszym odcinku “Mniam, mniam” risotto z kiełbasą chorizo wg Magdaleny. Smacznego!

Składniki:

  • 200 g kiełbasy chorizo, 
  • 200 g ryżu do risotto, 
  • 800 ml bulionu grzybowego, 
  • 150 ml białego wina, 
  • 1 cebula, 
  • 5 ząbków czosnku, 
  • 75 g sera grana padano, 
  • 50 g serka philadelphia, 
  • 8 suszonych pomidorów,
  • 25 g masła, 
  • 1 łyżeczka pasty chilli,
  • świeży rozmaryn.

Przygotowanie:

Do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Kiełbasę wyjmujemy i do pozostawionego tłuszczu wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i rozmaryn. Czekamy do momentu zeszklenia się składników. Dodajemy ryż i czekamy aż zrobi się lekko przezroczysty. Zalewamy białym winem. Po odparowaniu, dolewamy bulion grzybowy. Nie mieszamy. Po 15-20 minutach dodajemy kiełbasę chorizo, pomidory suszone pokrojone w paski. Mieszamy. Po chwili dodajemy masło, serek philadelphia, pastę chilli i ser grana padano. Ponownie mieszamy składniki. Smacznego!

Mniam, mniam z LM.pl. Risotto z kiełbasą chorizo wg Magdaleny
Czytaj więcej na temat:mniam, gotowanie z lm.pl,
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole