Skocz do zawartości

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościKonin. Po oświadczeniu radnych PiS, mamy stanowisko radnych PO

Konin. Po oświadczeniu radnych PiS, mamy stanowisko radnych PO

Dodano:
Konin. Po oświadczeniu radnych PiS, mamy stanowisko radnych PO

W odpowiedzi na oświadczenie klubu radnych PiS, otrzymaliśmy oświadczenie przewodniczącego klubu radnych PO w Radzie Miasta Konina.

Z dużym zaskoczeniem przeczytaliśmy informację dotyczącą tzw. złamania politycznego obyczaju dotyczącego głosowania nad budżetem miasta Konina. W związku z nieprawdziwymi informacjami zawartymi w artykule na stronie LM.pl przedstawiamy stanowisko klubu radnych Platformy Obywatelskiej w Radzie Miasta Konina.

Pierwszą istotną informacją jest fakt opuszczenia połączonego posiedzenia Komisji Edukacji Kultury i Sportu oraz Komisji Rodziny i Spraw Społecznych i Komisji Praworządności przez przewodniczącego Klubu Radnych PiS Karola Skoczylasa. Radny Skoczylas opuścił posiedzenie komisji przed jej zakończeniem i – co najważniejsze – przed głosowaniem, na które powołuje się w swoim oświadczeniu. Po wyjściu pana radnego Karola Skoczylasa członkowie klubu PiS mieli możliwość zgłaszania wniosków budżetowych i co istotne, niektóre z nich zostały przyjęte także głosami radnych klubu Platformy Obywatelskiej.

Podczas wspólnego posiedzenia komisji infrastruktury i finansów część członków klubu PiS wyszła przed głosowaniem wniosków budżetowych. Podczas trwania komisji swoje wnioski zgłosił p. Jan Majdziński - radny klubu PiS i także jeden z jego dwóch wniosków zyskał akceptację. Informacje podawane przez przewodniczącego Klubu PiS są zatem nieprawdziwe.

Piotr Korytkowski – przewodniczący Klubu Radnych PO

Ciekawe, czy konińscy radni będą teraz konwersować na oświadczenia. Przekonamy się na jutrzejszej sesji Rady Miasta Konina.

Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole