Włoska pizza w Koninie. Tak przygotowuje ją Massimo!Â
Margerita, capricciosa, czy pepperoni. Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. O włoski przysmak zapytaliśmy Włocha mieszkającego w Koninie.
Margerita, capricciosa, czy pepperoni. Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. O włoski przysmak zapytaliśmy Włocha mieszkającego w Koninie.
To najbardziej znane i nieskomplikowane danie, które kochają wszyscy. Polacy również. Jak mówi Massimo Ventimiglia, Włoch prowadzący wspólnie z synem Pierangelo restaurację „Lucano”, prawdziwa oryginalna włoska pizza nie istnieje.
- Każdy region ma swoją pizzę. My ją bardzo szanujemy. Ona musi być dobra – mówi Massimo.
Najważniejsze w pizzy są dobrej jakości produkty, ale ważne jest też serce przy jej wykonywaniu.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.