Mazurki goszczą na stołach raz do roku. Wielkanoc na słodkoÂ
Zaczynamy święta wielkanocne! Na początek polecamy kolorowe i smaczne mazurki na delikatnym i kruchym spodzie, z masą kajmakową, ozdobione bakaliami i różnorodnymi dodatkami.
Zaczynamy święta wielkanocne! Na początek polecamy kolorowe i smaczne mazurki na delikatnym i kruchym spodzie, z masą kajmakową, ozdobione bakaliami i różnorodnymi dodatkami spożywczymi.
Mazurki piecze się w okresie Wielkanocy. Wypieka się je w różnych kształtach: prostokątne, trójkątne, owalne, w kształcie rombów, ale także koszyczki, serca, kurczaki. Co, kto potrafi sobie wyobrazić i wyciąć z ciasta. Wierzch pokrywa się masami, a następnie zdobi owocami, bakaliami i dodatkami spożywczymi w różnych kształtach i kolorach. Wszystko do zjedzenia.
Ze świątecznymi życzeniami przekazujemy Wam nasze mazurki. Zobaczcie jak się „robiły”. :)