Uczennica ZSEU w Żychlinie na olimpiadzie wiedzy o żywieniu
Uczennica ZSEU w Żychlinie zwyciężyła w okręgowych eliminacjach XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się eliminacje okręgowe XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W olimpiadzie brało udział 50 uczniów z Wielkopolski. Olimpiada obejmuje zagadnienia z zakresu żywienia, chemii i biologii rozszerzonej, a laureaci i finaliści otrzymują indeksy na wyższe uczelnie. Od wielu lat z tego właśnie względu olimpiada cieszy się dużym zainteresowaniem wśród uczniów liceum.
W olimpiadzie wzięła udział również uczennica klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych Agata Wieczorkiewicz, która dzięki swojej wiedzy i świetnemu przygotowaniu pokonała 49 uczestników i wygrała etap okręgowy. Kolejnym etapem jest etap centralny, a na listę finalistów tego etapu trzeba poczekać do lutego, kiedy to będą oficjalne wyniki ze wszystkich komisji okręgowych. Do Olimpiady uczennicę przygotowywała Monika Izydorczyk, nauczycielka chemii i żywienia człowieka.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.