Szkoła pieczenia chleba
Podczas cyklu dwóch spotkań podczas tegorocznych Dni Konina, będzie można zdobyć wiedzę w przydatne informacje na temat używanych do wypieku chleba mąk i wyborze najzdrowszego chleba. W trakcie organizatorzy udzielą wskazówek jak w prosty sposób upiec w domu własny, odżywczy chleb. Odbędzie się pokaz przygotowania ciasta chlebowego oraz degustacja chleba upieczonego w domu.
Spotkania odbędą się w terminie 17 i18 czerwca o godz.18.00 w PWSZ przy ul. Przyjaźni 1 w Koninie, sala 3B. Wstęp wolny. Zajęcia poprowadzi Agata Radosh ze Stowarzyszenia Promocji Zdrowego Stylu Życia w Poznaniu, która promując zdrowy styl życia uczy, co jeść by być zdrowszym i czuć się lepiej.
Organizatorem spotkań jest Chrześcijańska Służba Charytatywna Filia w Koninie oraz Stowarzyszenie Promocji Zdrowego Stylu Życia w Poznaniu