Feta z Cezarym Żakiem
Zabawę rozpoczął piąty turniej siatkówki plażowej, ale na tym sportowe emocje się nie skończyły. Przed amfiteatrem rośli mężczyźni rywalizowali w koszykówce. Można było też spróbować wspiąć się na ściankę i przejechać symulatorem WORD-u.
W zielonej niecce rozbiła się wioska indiańska, w której można było nie tylko zamieszkać w wigwamie, ale również spróbować wydoić krowę. Na skarpie powstało natomiast niezwykłe dzieło malowane przez najmłodszych mieszkańców – „Koń-figuracja wakacyjna”.
Po zabawie można było się posilić. W tym roku gościem Teatru Kulinarnego był Cezary Żak, który nie tylko gotował zupę meksykańską, ale też rozdawał ją koninianom. Na przygotowanie ogromnego gara zużyto 80 kg mięsa mielonego, 20 kg papryki słodkiej, 10 puszek fasoli czerwonej, 10 puszek kukurydzy, 35 kg włoszczyzny, 30 kg pomidorów, 30 kg łazanek i dużo czosnku.
Fetę zakończył koncert zespołu „Blue Caffe”.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.