Skocz do zawartości

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościGotowali pod okiem mistrzów

Gotowali pod okiem mistrzów

Dodano: , Żródło: LM.pl
Gotowali pod okiem mistrzów
Tradycyjne produkty, a nowoczesna kuchnia polska. W warsztatach kulinarnych pod takim hasłem uczestniczyli uczniowie z Kościelca.
Tradycyjne produkty, a nowoczesna kuchnia polska. W warsztatach kulinarnych pod takim hasłem uczestniczyli uczniowie z Kościelca.

Młodzież z klasy trzeciej technikum żywienia Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Zawodowego w Kościelcu wyjechała na warsztaty do Elgiszewa, koło Torunia. Konrad Dzikowski i Sebastian Dzierzgwa gotowali pod okiem Dariusza Szymańskiego z bydgoskiego „Klubu Kolacyjnego” oraz Eugeniusza Mientkiewicza, kucharza i smakosza.

Uczniowie z Kościelca wyczarowali  gęsią wątróbkę z kaparami i anchois, zupę jabłkową z bursztynem i pomidory z kardamonem. Za swoje kulinarne dzieła, otrzymali książkę „Kuchnia z rodowodem”, czyli potrawy rodem z województwa kujawsko-pomorskiego.

Młodzież po dwóch dniach kursu praktycznego i teoretycznego otrzymała specjalny certyfikat.
 


fot. ZSRCKU w Kościelcu
Gotowali pod okiem mistrzów
Gotowali pod okiem mistrzów
Gotowali pod okiem mistrzów
Gotowali pod okiem mistrzów
Gotowali pod okiem mistrzów
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole