Skocz do zawartości
Polska

Wybory 2024: Popkowski, a następnie Korytkowski. Kandydaci odpowiedzą na wasze pytania

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomości"Nowy Sezon" na starówce. Już otwarty.

"Nowy Sezon" na starówce. Już otwarty.

Materiał promocyjny

Dodano:
"Nowy Sezon" na starówce. Już otwarty.

Konin rośnie: pobudowaliśmy bulwary, budujemy termy, restaurujemy zabytki, kultura pęcznieje. Jednak jedna ze sfer - gastronomia - została pominięta. Do czasu.

Konin rośnie: pobudowaliśmy bulwary, budujemy termy, restaurujemy zabytki, kultura pęcznieje. Jednak jedna ze sfer - gastronomia - została pominięta. Do czasu.

Nowe smaki objawiły się na konińskiej starówce w małym bistro Nowy Sezon, które w nowoczesnych wnętrzach oferuje kuchnię, znaną wcześniej jedynie z telewizyjnych show. I nie jest to kuchnia wydumana. Żadnego przerostu formy nad treścią. Potrawy dwudziestego pierwszego wieku, odwołujące się do klasyki polskich smaków, lokalnych składników, przygotowane z pieczołowitością i pasją.

Na czele nowej kuchni stoi rdzenny koninianin, Adam, szkolony pod okiem najlepszych polskich szefów. Wraz ze swoim zespołem i nietuzinkową wyobraźnią wnosi do smaku potraw światową nutę. Rotująca karta, wymieniana co sezon, sprawi, że nasze menu nie przestanie Was zaskakiwać . Sous vide? Confite? Ciekły azot? Jeśli znaliście te techniki tylko ze słyszenia - przyjdźcie, spróbujcie. Posiłek nie musi być wyborem między paszą a blichtrem, aspirującym do lepszego świata drogim winem. Może być sztuką, zabawą, ligą mistrzów na podniebieniu.

Dobre jedzenie nie zobowiązuje do niczego, prócz czystej ciekawości. A tą, nasycić możecie kilka kroków od starego kina. Wystarczy chcieć. A przecież chcecie, prawda?

IT1A4494 (2)
IT1A4501 (3)
IT1A4511 (2)
Czytaj więcej na temat:nowy sezon, starówka, gastronomia
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole