Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024. Jakub Jacolik w gronie najlepszych
Wyróżnienie w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024 trafiło do Jakuba Jacolika z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.
To była szesnasta edycja konkursu. Uczeń żychlińskiej szkoły dzięki swojemu talentowi oraz ciężkiej pracy znalazł się w gronie dziesięciorga finalistów. Przygotował w nim schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Jakubowi Jacolikowi udało się zdobyć wyróżnienie w wydarzeniu, które ma wyjątkowe znaczenie w kulinarnym świecie. Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.
Do konkursu Jakuba Jacolika przygotowywała Katarzyna Hryciuk, technicznego wsparcia udzielił Bartłomiej Brzozowska, a wspierała go podczas dwudniowych zmagań Ewa Wilczewska.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.