Gość pisze:bzdura, za czasów PO dymali cię w białych rękawiczkach i byleś zadowolony - wniosek jest jeden, albo jesteś dvrniem, albo jednym z tych burżujów którzy stracili, zasiłek bądź emeryturę z ZOMo, normalni ludzie są zadowoleni z obecnych rządów
Gość pisze:Takim jak Ty raczej nie powinno się odpowiadać bo to uwłacza ludzkiej godności . Ale co mi tam i mimo ,że nie jestem autorem tego tematu ( ale zgadzam się z jego argumentami ) to jednak trzeba mieć wyrozumiałość dla ludzi kalekich i ci odpowiem . Otóż i dawniej może i były te instytucje upolitycznione . Może i ci sędziowie byli z nadania partyjnego to wszystko mogło i chyba miało miejsce . Rzecz w tym ,że poprzednie rządy w tym SLD ,UW ,AWS .PO nigdy nie odważyły się jawnie łamać konstytucji i to przy pomocy zwykłych ustaw i uchwał A to już sprawa więcej niż poważna to rozwiązania o charakterze kardynalnym . Jak nie orientujesz się kaleko społeczna co to ustawa zasadnicza i jakie ma ona znaczenie dla nowoczesnego państwa to nie zabieraj glosy . Ja jako zawsze bezpartyjny większość swojego dorosłego życia spędziłem właśnie w niedemokratycznym państwie . W państwie w którym to Konstytucja była pojęciem li tylko iluzoryczny . Wiem z autopsji co to niesprawiedliwe wyroki co to bicie w trakcie rozpędzanych manifestacji . Wiem czym groziły areszty i jak w nich nas traktowano . To wszystko wiem i nigdy już w takim państwie nie chciałbym żyć i nie chcę tego dla moich najbliższych . W przeciwieństwie do ciebie ( specjalnie z małej litery ) społeczny dyletancie i nieuku wartości demokratyczne a co za tym idzie i konstytucja są dla mnie święte . Tacy jak Ty zawsze będą przekupni i zawsze będzie im obojętne w jakim ustroju egzystują aby tylko mieli co do gara włożyć .
Tacy ludzie jak ty nie mają prawa obrzucać inwektywami takich jak Ja bo jesteś tak po ludzku mówiąc zbyt prymitywny . Żyj sobie ja chcesz i popieraj koga chcesz ale nie zabraniaj innym prawa da życia w państwie demokratycznym . Za komuny lat 60 a szczególnie pierwszej połowy lat 70 większość Polaków też popierała Gierka i tą tworzoną przez niego komunistyczną rzeczywistość . A wiesz dlaczego otóż dlatego ,ze przez chwilę mogli więcej do tego swojego gara włożyć .
Gość pisze:Takim jak Ty raczej nie powinno się odpowiadać bo to uwłacza ludzkiej godności . Ale co mi tam i mimo ,że nie jestem autorem tego tematu ( ale zgadzam się z jego argumentami ) to jednak trzeba mieć wyrozumiałość dla ludzi kalekich i ci odpowiem . Otóż i dawniej może i były te instytucje upolitycznione . Może i ci sędziowie byli z nadania partyjnego to wszystko mogło i chyba miało miejsce . Rzecz w tym ,że poprzednie rządy w tym SLD ,UW ,AWS .PO nigdy nie odważyły się jawnie łamać konstytucji i to (...)
Tacy ludzie jak ty nie mają prawa obrzucać inwektywami takich jak Ja bo jesteś tak po ludzku mówiąc zbyt prymitywny . Żyj sobie ja chcesz i popieraj koga chcesz ale nie zabraniaj innym prawa da życia w państwie demokratycznym . Za komuny lat 60 a szczególnie pierwszej połowy lat 70 większość Polaków też popierała Gierka i tą tworzoną przez niego komunistyczną rzeczywistość . A wiesz dlaczego otóż dlatego ,ze przez chwilę mogli więcej do tego swojego gara włożyć .
Eddekk pisze:Gość pisze:Takim jak Ty raczej nie powinno się odpowiadać bo to uwłacza ludzkiej godności . Ale co mi tam i mimo ,że nie jestem autorem tego tematu ( ale zgadzam się z jego argumentami ) to jednak trzeba mieć wyrozumiałość dla ludzi kalekich i ci odpowiem . Otóż i dawniej może i były te instytucje upolitycznione . Może i ci sędziowie byli z nadania partyjnego to wszystko mogło i chyba miało miejsce . Rzecz w tym ,że poprzednie rządy w tym SLD ,UW ,AWS .PO nigdy nie odważyły się jawnie łamać konstytucji i to (...)
w tej wypowiedzi mamy bardzo jasny przekaz człowieka głosującego na PO - ludzi popierających PIS uważa za ułomnych i za czasów PO na takich ludziach dorabiał się wielkich pieniedzy, wykorzystując ich jako pracowników labo podatników biorąc np. wysoka emeryturę uzyskaną za komuny wiadomo w jaki sposób
teraz ta i podobne tej tu osobie mają problem bo władza jest w rękach ludzi ,,ułomnych" którzy nie pozwalają już na te przekręty i nie dają się już tak oszukiwać
jest to najgorszy typ człowieka bo realnie patrząc gospodarka prze do przodu, paliwo i wszelakie z tym związane koszty są dużo niższe niż za czasów PO, stabilność związana z brakiem imigrantów, a oni szukają dziury w całym, PO też łamało konstytucję, rozgramiało wszelakie manifestacje, bez jakiegokolwiek zapytania społeczeńsstwa zabierało pieniądze z ofe, decydowało o wysyłaniu dzieci do szkoły mimo wielu sprzeciwów.
Reasumując wszystkie sprzeciwy miało głeboko w d...e to aja się pytam kto normalny zagłosuje na taką partię??????
Gość pisze:NIE MA JUŻ DEMOKRACJI - PISORY ROWALIŁY SYSTEM , TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY , SĄD NAJWYŻSZY, I STOWRZYLI PROKURATORA WSZECHWŁADNEGO KTÓRY DECYDUJE KTO AWANSUJE A KTO NI, DO TEGO MANIPULUJĄ TELEWIZJĄ PUBLICZNĄ. BAAARDZO TĘSKNIĄ ZA KOMUNĄ CHCĄ REAKTYWOWAĆ PGR ,ITD NA PÓLKACH BĘDĄ TYLKO KRZYŻE I RÓŻAŃCE.
Gość pisze:Szkoda pisania
bo zwolenników PO już nie maI
A ci co tutaj piszą to właśnie grupa która straciła władze i możliwości z tym związane.
Jeśli umiecie zmierzyć jaka jest oglądalność tv
to wiecie ile ludzi was ogląda. sami jesteście z tym co robicie
bo na ludzi już nie możecie liczyć
Pewne jest że wasze rządy już nie wrócą
Idzcie na emerytury lub możecie wyjechać
ale nie zużywajcie energii bo PO do władzy NIE wróci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości