Gość pisze:Bezrobocie rośnie u nas w zawrotnym tempie ,młodzi ludzie mający rodziny nie mają pracy,a tu w urzędach konińskich pracują osoby ,które dawno powinny być na emeryturze bo im przysługuje.I jak czytam ze wiek emeryt powinien być wyższy,to szlak trafia. Starzy ludzie trzymają stołki bo w domu będą się nudzić,a my młodzi wykształceni nie mamy pracy bo wirus,bo zakłady się rozpadają.My mamy dzieci na utrzymaniu!!I to jest sprawiedliwość!!!
Gość pisze:Gość pisze:Bezrobocie rośnie u nas w zawrotnym tempie ,młodzi ludzie mający rodziny nie mają pracy,a tu w urzędach konińskich pracują osoby ,które dawno powinny być na emeryturze bo im przysługuje.I jak czytam ze wiek emeryt powinien być wyższy,to szlak trafia. Starzy ludzie trzymają stołki bo w domu będą się nudzić,a my młodzi wykształceni nie mamy pracy bo wirus,bo zakłady się rozpadają.My mamy dzieci na utrzymaniu!!I to jest sprawiedliwość!!!
kto ci kazal miec dzieci ty sama chcialas to je utrzymaj teraz, a nie placz ze starsi ludzie chca pracowac, nikogo twoje dzieci nie interesuja
Gość pisze:Bezrobocie rośnie u nas w zawrotnym tempie ,młodzi ludzie mający rodziny nie mają pracy,a tu w urzędach konińskich pracują osoby ,które dawno powinny być na emeryturze bo im przysługuje.I jak czytam ze wiek emeryt powinien być wyższy,to szlak trafia. Starzy ludzie trzymają stołki bo w domu będą się nudzić,a my młodzi wykształceni nie mamy pracy bo wirus,bo zakłady się rozpadają.My mamy dzieci na utrzymaniu!!I to jest sprawiedliwość!!!
Gość pisze:A ja was młodych nie rozumie.
Urządzacie protesty w czasie pandemii-i nie myślicie o konsekwencjach.
Powiem wam jedno
Gdyby wasi dziadkowie myśleli jakie konsekwencje poniosą strajkując
w swoich zakładach pracy
to by się przynajmniej zastanowili czy to im się opłaca.
Jesteście młodzi więc zapytajcie dziadków.
A to że starzy pracują na emeryturach?..
Skoro tak można
To pracują bo boją się co ich czeka bez tych dodatkowych pieniędzy
Nie mieli z czego odłożyć na czarną godzinę.
Powiem wam jedno
w swoich zakładach pracy
Skoro tak można
Gość pisze:Gość pisze:A ja was młodych nie rozumie.
Powiem wam jedno
w swoich zakładach pracy
Skoro tak można
Głu...piś stary. Co to znaczy ,że tak można. Dyskusja dotyczy własnie tego że tak być nie powinno bo to blokuje miejsca pracy których brak młodym . Rzecz w tym ,że te etaty są blokowane zazwyczaj w budżetówce to znaczy w rożnych urzędach osobników pierdzących w stołki.Problem raczej nie dotyczy roboczej braci z budów , handlu ,hurtowni ,hal produkcyjnych czy warsztatów samochodowych bo tutaj raczej ludzi brakuje. A argument ,że urzędnicy mają takie niskie emerytury jest nieprawdą. To jedno a drugie to co ma piernik do wiatraka co chodzi o protesty czy sugestie jakieś tam " opłacalności " strajków w okresie komunizmu ( bo to masz chyba na myśli ). Ty jak mniemam na pewno wtedy nie strajkowałeś bo wiedziałeś jakie " konsekwencje " to przyniesie. Piszę to też jako dziadek i kto wie czy nie starszy od Ciebie a to dlatego ,że tępota co niektórych ludzi z tego mojego pokolemia mnie poraża.
Powiem wam jedno
w swoich zakładach pracy
Skoro tak można
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości