Mieszkam na Zatorzu. Od niedawna moim providerem jest TVK_NET. Zawsze korzystałem z outlooka przy odbieraniu i wysyłaniu poczty. Ostatnio występują problemy. Jeśli próbuję wysłać pocztę przez outlooka występuje taki oto błąd: (podczas szukania hosta...)
Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'qbus lm pl', Serwer: 'smtp.konin.lm.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10054, Numer błędu: 0x800CCC0E
Dawniej błędu tego nie było !!!
Administrator portalu konin.lm.pl pisał mi że jest to związane z moim adresem IP. Napisali coś tam że z mojego IP trudno jest odczytać nazwę hosta i z takich adresów IP poczta nie może być wysyłana. Co ja mam robić ?!? Poratujcie mnie proszę.
Jeśli wysyłam pocztę ze strony to wysyłana jest prawidłowo... ale ja chcę korzystać z OUTLOOKA !!
Na pewno konta mam skonfigurowane poprawnie, jestem przecież informatykiem i wiem jak się to robi - banał :D
Jeszcze dodam że np. poczta z konta na WP.PL wysyłana jest prawidłowo z OUTLOOKA :) Ale większosc serwerow pocztowych (nie wszystkie) zgłasza błąd, taki jak przytoczyłem powyżej.
Czekam na rozsądne odpowiedzi :)