autor: wiem co mowie ;) » 19 stycznia 2007, 20:54
1. "kwiaty na poddaszu" Virginia C.Andrews (jak sie komuś spodoba są dalsze części o losach Dollangerów, naprawde polecam chociaz raczej dla bab,bo ja ryczałam jak bóbr na każdej części :P ;))
2. "Sprzedane" Betty Mahmoody, na podstawie relacji Zany Muhsen. Historia prawdziwa to jest :P
3. "ja, Phoolan Devi, królowa bandytów" nie pamietam autora, ale wiem ze to na podstawie relacji głownej bohaterki
4. "Geisha z Gion" , nie mylic z ukoloryzowanym pod publike "wyznaniem gejszy", tutaj są napisane relacje z życia najsłynniejszej gejszy XXw.
5. "Sophie" oraz "Ćpun" Guy Burt
6. "ono" Doroty Terakowskiej
7. "Zespoły napięć" Janusz L.Wiśniewski (jest to taki zbior opowiadań, ale naprawde boskie.. I raczej dla dzewczyn ;) Lekturka króciutka, a naprawde w każdym z tym opowiadań idzie się poprostu że tak powiem zatracić.. Boskie, naprawde..)
8. "Dawca" L. Lowry (zmieniła cały mój wizerunek ludzkiego społeczeństwa, na swój sposob mnie przeraziła, ale mimo wszystko mój faworyt)
No, to by było kilka z książek, które wywarły na mnie w życiu jakiś wpływ :P Gorąco polecam :P