Młodzież z Żychlina na kulinarnym szlaku: od pralin do ramenu

Trójka uczniów technikum żywienia z ZSEU z Żychlina wzięła udział w międzynarodowym kulinarnym campie, który odbywał się w Łodzi.
Mieli okazję pracować w międzynarodowej Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się że sztuką carving, przygotowania pralin, ramenu a także, odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem o wręczeniem certyfikatów.
Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła z klasy 4 oraz Jakub Jacolik z klasy 2 z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Organizatorem było FRSE i Erasmus +
Fot. ZSEU w Żychlinie
Dziękujemy, że przeczytałaś/eś ten artykuł do końca. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.