Uczniowie z Żychlina zachwycili jury konkursu kulinarnego Chef en or

fot. ZSEU Żychlin
Małgorzata Kubsik i Jakub Jacolik z Zespołu Szkół Ekonimiczno-Usługowych w Żychlinie finalistami prestiżowego konkursu Chef en or, który odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.
Przygotowania do konkursu trwały długo, ale było warto. Wyjątkowe dania z wykorzystaniem kaczki, buraka i octu balsamicznego bardzo podobały się jury pod przewodnictwem Bartosza Petera. Małgorzata Kubsik zwróciła uwagę jurorów fantastyczną inspiracją i prezentacją bardzo zaawansowanego technicznie dania, co dało jej wysokie czwarte miejsce w Polsce. Jakub Jacolik natomiast okazał się technicznie najlepszym zawodnikiem, za co otrzymał wyróżnienie i już za miesiąc weźmie udział w treningu i eliminacjach Narodowej Reprezentacji Kucharzy.
Wysokie miejsca i fantastyczne dania to efekty ciężkiej pracy, pasji i zaangażowania młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy na co dzień są uczniami czwartej klasy technikum żywienia oraz studentami Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Uczniowie pracowali pod okiem Katarzyny Hryciuk.








