Żychlin. Młodzi kucharze ZSEU gotowali pod okiem Roberta Sowy
Trzydziestu przyszłych kucharzy ćwiczyło pod okiem Roberta Sowy. Warsztaty zorganizowano w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli wczoraj udział w zajęciach z wybitnym szefem kuchni – Robertem Sową. Młodzież pracowała nad przygotowaniem przekąsek, dań głównych i deseru.
- Jak podkreślał pan Robert ważne jest aby doświadczeni kucharze przekazywali młodym ludziom wiedzę i doświadczenie poprzez pokazanie odpowiednich technik, łączenia smaków – informuje Katarzyna Hryciuk, rzecznik prasowy ZSEU w Żychlinie.
Warsztaty trwały cztery godziny. Przygotowane przez młodzież specjały próbowali uczniowie i nauczyciele. A uczestnicy zajęć kulinarnych otrzymali od Roberta Sowy książkę z autografem. Szef kuchni wyróżnił Wiktorię Wojtaś z klasy II technikum żywienia, którą zaprosił do udziału w konkursie „Kulinarny Talent” podczas targów Eurogastro w Warszawie.