Żychlin. Wielkanocne wypieki uczniów ZSUE. Były babki i mazurki
„Babki i mazurki wielkanocne“ - pod takim hasłem odbył się konkurs kulinarny w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.
Wielkanocny konkurs dla uczniów żychlińskiej szkoły to już tradycja. W tym roku udało się go przeprowadzić, mimo sytuacji pandemicznej. Ocenie poddanych zostało 14 wypieków, a jak podkreśla Katarzyna Hryciuk z ZSEU w Żychlinie, pomysłowość uczniów zaskoczyła jury.
Pierwsze miejsce zajęły: Julia Kunicka za „zajączkową babkę wielkanocną“ i Pola Pyzdrowska za „mazurek hibiskusowo-jogurtowy z czarną porzeczną“. Drugie miejsce wywalczyli: Kacper Kaźmierski za „babkę piaskową“ i Natalia Olejniczak za „zakręconą babkę wielkanocną“, a trzecie miejsce przypadło w udziale: Marcie Woźniak za „babkę cytrynową z lukrem“ i Kamila Nowak za „mazurek migdałowo-malinowy“.
Konkurs odbył się pod patronatem Starostwa Powiatowego w Koninie.
fot. ZSEU Żychlin
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.