Skocz do zawartości
Polska

Wybory 2024: Powyborcze układanki. Obywatele się wzmocnią, Adamów dalej wiceprezydentem?

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

PILNE

IMGW: W nocy z wtorku na środę prognozowany jest spadek temperatury powietrza do około -2°C, przy gruncie do -4°C.

LM.plWiadomościWystawcy Konińskich Targów Spożywczych

Wystawcy Konińskich Targów Spożywczych

Materiał promocyjny

Dodano:
Wystawcy Konińskich Targów Spożywczych

Podczas targów wystawi się 56 wystawców z branży spożywczej z całej Polski oraz z miast partnerskich Konina z Francji, Łotwy i Chin. Będzie możliwość degustacji oraz zakupu wielu smacznych produktów.

Serdecznie Państwa zapraszamy do odwiedzenia Konińskich Targów Spożywczych, które odbędą się 13 kwietnia 2019 r. w godzinach 11.00-18.00 w Hali Widowiskowo - Sportowej MOSIR przy ul. Popiełuszki 2a w Koninie. Wstęp na imprezę jest bezpłatny.

Zachęcamy Państwa do śledzenia fanpage na Facebooku - https://www.facebook.com/events/282402842441307/

Organizatorem targów jest Miasto Konin oraz Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Koninie.

Lista wystawców:
1. Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia, ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
www.kupiec.pl
Firma należy do największych producentów zdrowej żywności w Polsce. Na rynku funkcjonuje od 1987 roku. Kupiec Sp. z o.o. to sprawdzona, rzetelna, polska marka, która cały czas dba o wysoką jakość. Produkty są pełne wartości odżywczych. Pochodzą ze zbiorów prosto z pól, dzięki czemu czuje się ich prawdziwy i naturalny smak. Większość oferowanych produktów wpisuje się w piramidę zdrowego żywienia i jest szeroko wykorzystywana w dietetyce. Jako propagator idei zdrowej żywności firma dokłada wszelkich starań, aby oferowane produkty zawierały wyłącznie naturalne składniki i odpowiadały najwyższym standardom jakości, ze szczególnym uwzględnieniem ich bezpieczeństwa zdrowotnego.

2. DOMAR – ICE Sp. z o.o.
Skalmierzyce, ul. Podkocka 14
63-460 Nowe Skalmierzyce
www.domar-ice.pl
DOMAR-ICE to nowa pracownia lodów rzemieślniczych powstała na początku 2018 roku. Stworzona z myślą o dostarczaniu swoim klientom nie tylko doznań smakowych, ale przede wszystkim wyrobów najwyższej jakości. Wszystkie procesy produkcyjne oparte są na tradycyjnych metodach. Przy produkcji lodów firma korzysta jedynie ze sprawdzonych i naturalnych składników: prawdziwe mleko i śmietana, świeże owoce, orzechy, czekolada. Mrożenie to jedyny sposób konserwacji lodów.

3. AMFOOD Sp. z o.o. – DR DESOX
ul. Jana Pawła II 1a, 62-510 Konin
Producent naturalnych soków i koktajli DrDesox. Ich skład został skomponowany przez dietetyków tak, by wyzwolić cały potencjał odżywczy, oczyszczający, rewitalizujący, wzmacniający i ochronny składników roślinnych. Specjalnie dobrane zestawienia owoców, warzyw, ziół, nasion oraz sam sposób wydobywania soków najbardziej naturalną metodą cold press, dają gwarancję dostarczenia do każdej komórki ciała ogromnej bomby zdrowia. Sokoterapia DrDesox ma na celu usunięcie toksyn, przyspieszenie metabolizmu i dostarczenie witamin, minerałów i antyoksydantów, których często brakuje w codziennej diecie. Terapia DrDesox może stać się doskonałym wstępem do zmiany nawyków żywieniowych. Podczas ubiegłorocznych Konińskich Targów Spożywczych firma zdobyła nagrodę w konkursie „Najlepszy produkt”.

4. AMFOOD Sp. z o.o. – SPIŻARNIA
ul. Jana Pawła II 1a, 62-510 Konin
www.spizarnia.sklep.pl
Na konińskim rynku usług gastronomicznych firma obecna od 2001 roku. Spiżarnia to miejsce wyjątkowe, pełne świeżego, domowego i przede wszystkim zdrowego jedzenia. Dzięki połączeniu tradycyjnej polskiej receptury z zawsze świeżymi składnikami, można poczuć smaki dzieciństwa. Firma bezustannie poszukuje inspiracji, aby zaskakiwać smakiem i kompozycją składników. Od 2016 roku Spiżarnia wkroczyła na rynek poznański otwierając cztery punkty handlowe. W chwili obecnej jest już dobrze rozpoznawalnym znakiem towarowym na poznańskim rynku.

5. Piekarnia „MIKOŁAJ”
Stanisław Sikorski Sp. z o.o.
Łódź ul. Tatrzańska 9 93-115
Piekarnia „Mikołaj” to firma o wieloletniej tradycji produkująca pieczywo. Już od ponad 20 lat wyspecjalizowała się w produkcji pieczywa gastronomicznego. Produkty takie jak bułki do hamburgerów, hot dogów, ciabatty , chleb turecki są specjalnością zakładu. Nowoczesna baza transportowa umożliwia dowóz towarów na terenie całej polski.

6. Pasieka Wędrowna Michał Ciesielczyk
ul. Dr. M. Ilczyszyna 2, 62-560 Skulsk
Gospodarka pasieczna zarejestrowana od 2013 roku lecz jej początki i tradycja sięga 1937 roku. Firma przechodząca z pokolenia na pokolenie. Obecnie pasiekę prowadzi Michał Ciesielczyk, absolwent Technikum Pszczelarskiego. Praktykę zdobywał w Austrii i Niemczech. W swojej ofercie posiada odkłady jak i produkty pszczele między innymi pyłek kwiatowy, propolis i miody. Prowadzi również sprzedaż produktów do Niemiec, Litwy i Estonii.

7. Średzka Spółdzielnia Mleczarska  „JANA”
ul. Daszyńskiego 9, 63-000 Środa Wlkp.
www.jana.com.pl
www.janiejestser.pl
Średzka Spółdzielnia Mleczarska JANA w Środzie Wlkp. jest producentem świeżej galanterii mleczarskiej, której historia sięga przełomu 1884/1885 roku. Do sztandarowych produktów  zalicza się: mleko pasteryzowane,  twarogi różnego rodzaju,  śmietanki, śmietany ,serki smakowe i kanapkowe, jogurt naturalny, kefiry, maślanki, ser salami, masła.  Ostatnie nowości w portfolio Spółdzielni to mleko pełne od krów rasy Jersey oraz produkty bez laktozy. Wyroby odznaczają się wysokim poziomem jakościowym,  dlatego zostały wyróżnione certyfikatem i znakiem  Jakość Tradycja, Poznaj Dobrą Żywność  oraz Złotym Medalem targów Polagra Food, jak również wieloma innymi wyróżnieniami. Podstawą jakości produktów jest przestrzeganie zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i innych systemów zapewniających jakość zdrowotną.

8. Lena Piecze Marlena Trębacz
ul. Matejki 18 B
62-510 Konin
„Lena Piecze” to cukiernia oferująca najwyższej jakości naturalne wypieki, pyszne, zdrowe i unikatowe na konińskim rynku produkty. Ciasta i torty produkowane są ręcznie na miejscu. Cukiernia oferuje tradycyjne ciasta polskie, takie jak serniki, szarlotkę, ciasta drożdżowe czy karpatkę, ale również nowoczesne i zaskakujące takie jak torty mirror glaze czy tarta „lemon meringue pie”, a także wyroby dla osób na diecie. Firma prowadzi też codzienną produkcję domowych pączków i pieczywa. Cukiernia to także kameralna kawiarenka, w której serwowana jest  przepyszna kawa.

9. NATUBAY Sp. z o.o.
ul. Hurtowa 2
62-510 Konin
www.primabiotic.pl
NATUBAY - Przewodnik zdrowego życia, mikroorganiczne suplementy diety marki PRIMABIOTIC, kosmetyki i środki czystości. Główną misją jest dzielenie się wiedzą oraz doświadczeniami na temat zdrowia i odporności, a także tym co najlepsze, co zaprojektowała dla nas natura. Starając się wychodzić naprzeciw potrzebom współczesnego rynku firma stale poszerza swoją ofertę. Obecnie produkty PRIMABIOTIC są jedynymi naturalnym probiotykami w tak różnorodnym asortymencie, co powoduje, że są bezkonkurencyjne.

10. Poradnia dietetyczna Witamina
Dominika Jakubowska
Osiecza Pierwsza 51 B
62-586 Rzgów
https://pl-pl.facebook.com/poradniadietetycznawitamina/
Poradnia dietetyczna Witamina to firma zajmująca się szerzeniem zasad zdrowego stylu życia. Łączy medyczną wiedzę i profesjonalne porady żywieniowe ze sztuką pysznego i naturalnego odżywiania. Pomaga osobom chorym wspomagać leczenie za pomocą odpowiedniego żywienia, a także zdrowym, którzy chcą poprawić swój dotychczasowy sposób odżywiania. Układane jadłospisy są bardzo urozmaicone, indywidualnie dopasowane do potrzeb pacjenta. Wszystkie dania są łatwe do przygotowania, a produkty ogólnodostępne co sprawia, że stosowanie planu żywieniowego jest bardzo proste.  Poradnia prowadzi również edukację żywieniową dla grup zorganizowanych.

11. PIWOMAR – BROWAR KOREB
Marek Kaczorowski
ul. Żeromskiego 72, 98-100 Łask
Browar KOREB  kontynuuje 600 letnią tradycję piwowarską w Łasku, stara się zachować od zapomnienia tradycyjny smak prawdziwego piwa. Produkuje 7 znakomitych gatunków piwa:
PIWO MIODOWE - na prawdziwym miodzie leśnym o wyjątkowym bukiecie smakowo - zapachowym.
PIWO ŻYWE NIEFILTROWANE - piwo z naturalnym osadem drożdżowym bogate w witaminę B.
PIWO HERBOWE - piwo ciemne korzenne lekko słodkie o ciekawym bukiecie smakowym.
PIWO MOCNE KOREB - wyraziste jasne pełne piwo typu lager.
PIWO ŁASKIE - piwo jasne z lekką nutą goryczy świetne na ugaszenie pragnienia.
PIWO AMERICAN IPA - intensywnie chmielone, szlachetny smak piwa.
PIWO PSZENICZNE - o łagodnym wyszukanym smaku z aromatem świeżego pieczywa.
Za smak i walory oferowanych piw Browar otrzymał wiele nagród i wyróżnień na Międzynarodowych i Krajowych wystawach i festiwalach. Piwa zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.

12. Firma Wójcik
Zakład Produkcyjny
ul. Gębicka 22, 62-200 Gniezno
Producent wyrobów cukierniczych: śliwka w czekoladzie, galaretka w cukrze, przekładaniec orzechowo-kokosowy a także gnieźnieńskie mleczko w czekoladzie, śmietankowe, waniliowe, miętowe, kakaowe, cytrynowe. Wyroby dostarczane są do hurtowni i bezpośrednio do sklepów.

13. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Kowalew - Dobrzyca
ul. Chrobrego 10, 63-300 Pleszew 1
www.osm-kowalew.pl
Spółdzielnia powstała w 1883 roku. Dziś jest prężnie działającym podmiotem gospodarczym, który umiejętnie łączy piękną ponad 135-letnią tradycję z nowoczesnym modelem zarządzania i organizacji oraz wydajnymi technologiami. Misją Spółdzielni jest produkcja wyrobów o najwyższej jakości z zachowaniem ich niepowtarzalnych walorów smakowych. Doskonalenie standardów jakościowych idzie w parze z konsekwentnym obstawaniem przy tradycyjnych metodach produkcji. OSM Kowalew-Dobrzyca nie zalicza się do wielkich zakładów mleczarskich, ale mimo bardzo silnej konkurencji, znalazła swoje miejsce w branży i pozyskuje nowe grupy klientów. Produkty zdobyły certyfikat jakości „Doceń polskie” i tytuł „Top Produkt”, a także wyróżnienie "Złoty Hit 2017” za dynamikę sprzedaży produktów oraz "Platynowy Hit 2018" za walory smakowe i jakościowe linii serów topionych produkowanych w oparciu o wieloletnią tradycję.

14. Bio Invest s.c.
ul. Błażeja 13/23, 61-608 Poznań
www.mursalskaherbata.pl
Firma Bio Invest powstała w 2016 roku jako generalny dystrybutor Mursalskiej Herbaty w Polsce, która rośnie tylko na Bałkanach. Największy sukces w produkcji tej herbaty dokonał Luben Ushev. Za jej uprawę otrzymał światowe nagrody. Herbata rośnie na wysokości 1500 m n.p.m.(Trigrad - Bułgaria) w czysto ekologicznym rejonie w swoim naturalnym siedlisku. Posiada właściwości antywirusowe, przeciwzapalne i antybakteryjne. Reguluje ciśnienie tętnicze, zmniejsza ryzyko zawału i wylewu. Przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych, zapobiega powstawaniu choroby Alzheimera. Wykorzystywana jest w leczeniu układu oddechowego i ma bardzo duży wpływ na układ moczowy. Zawiera potas, wapń, magnez, cynk, żelazo, sód, kobalt i potężny przeciwutleniacz - selen.

15. Poradnia Dietetyczna „Na zdrowie”
Joanna Rybacka
Szyszyńskie Holendry 257, 62-561 Ślesin
Indywidualne poradnictwo dla osób zdrowych oraz chorych a także dla osób aktywnych fizycznie. Zalecenia dostosowywane są do stanu zdrowia i potrzeb danego pacjenta. Wiedza zdobyta podczas studiowania dietetyki (Collegium Medicum UMK) oraz elementy psychodietetyki (Uniwersytet SWPS) pozwala wykonywać pracę na wysokim poziomie. Usługi świadczone są w formie stacjonarnej oraz mobilnej z dojazdem do pacjenta.

16. „ZGREDZIK”
Krosno 15, 62-100 Wągrowiec
Firma "ZGREDZIK" zajmuje się produkcją pierników okolicznościowych wykonywanych ręcznie. Produkowane według staropolskiej receptury o wyjątkowym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bogato zdobione lukrem królewskim co daje im niepowtarzalny wygląd.

17. Manufaktura Smaków Jakub Banaszak
ul. Podolska 14/2, 60-615 Poznań
www.owocaki.pl
Produkty firmy to słodka alternatywa, doskonałe bezglutenowe przekąski dla dzieci i dorosłych, smaczny deser na co dzień i oryginalny prezent na wszelkie okazje. "OWOCAKI" to mini bombonierki, pralinki z suszonych owoców i orzechów. Produkty bezglutenowe, większość bez cukru, bez laktozy, bez drożdży, bez jaj, dla VEGAN. "OWOCAKI" to również słodkie masy z ziaren i miodu. Produkty bezglutenowe, bez drożdży, bez jaj, bez laktozy, bez cukru, słodzone jedynie miodem.

18. Agencja Rozwoju Regionalnego S.A.
ul. Zakładowa 4
62-510 Konin
www.arrkonin.org.pl
Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie to Instytucja otoczenia biznesu działająca na rzecz rozwoju regionalnego, wyspecjalizowana w realizacji programów unijnych oraz usług doradczych związanych z zakładaniem, prowadzeniem i rozwojem działalności gospodarczej. Celem strategicznym Spółki jest wspieranie MŚP, poprzez realizację usług finansowych (pożyczki), doradczych, szkoleniowych i informacyjnych. Jednym z kluczowych działań na najbliższe lata, jest również wspieranie procesu transformacji gospodarczej Wielkopolski Wschodniej.

19. FHU „Gracjan”
Artur Tomicki ul. Karłowicza 4/6, 62-510 Konin
Firma wykonuje badanie wody i ścieków, uzdatnianie wody (zmiękczacze, odżelaziacze, filtry), oczyszczalnie ścieków (domowe, przemysłowe), wiercenie studni głębinowych, hydraulika-hydrofornie (hydrofory, pompy głębinowe), montaż pieców CO, serwis RAINBOW.

20. PPH „GRANT” Grzegorz Pietrzak
ul. Kaliska 39
88-230 Piotrków Kujawski
„GRANT” to rodzinna firma z tradycją, która produkuje wędliny tradycyjne i długodojrzewające. Gama oferowanych produktów ciągle się rozwija. Wśród kluczowych produktów masarni można wymienić udziec pieczony, szynkę długodojrzewającą i kiełbasę suszoną z poddasza produkowaną w czterech smakach. Smak polski z dodatkiem majeranku i czosnku, smak niemiecki z dodatkiem imbiru, smak hiszpański z papryką i smak holenderski z niewielkim dodatkiem goździka co sprawia, że są to wyjątkowe produkty dla smakoszy.

21. Świeże i Zielone Sp. z o.o. Sp. k.
GRZEŚKOWIAK
ul. Śremska 29, 62-035 Kórnik
www.surowki.pl
Firma GRZEŚKOWIAK powstała z połączenia kulinarnej pasji z talentem do interesów. Jej twórcami w latach 70-tych XX wieku byli Teresa i Jan Grześkowiak. Dziś rodzinny biznes kontynuują ich synowie, a potencjał produkcyjny firmy to ponad 100 ton gotowych produktów dziennie. Firma początkowo stała się powszechnie znana w regionie dzięki niepowtarzalnemu smakowi i jakości  kapusty i ogórków kiszonych. Dziś jej oferta zawiera szeroką gamę produktów owocowo-warzywnych przeznaczonych do bezpośredniej konsumpcji. Najbardziej znanymi wśród nich są Świeże Surówki GRZEŚKOWIAK o wyjątkowych smakach. GRZEŚKOWIAK to solidna polska marka i synonim najwyższej jakości, a Firma Świeże i Zielone to lider innowacji technologicznej w dziedzinie świeżej żywności.

22. Sztuka Carvingu
Adrian Jaworski
Waki 45, 62-604 Kościelec
Artysta, rzemieślnik. Propagator oraz inicjator carvingu w klubach oraz klipach muzycznych. Propagator zdrowej żywności wśród dzieci i młodzieży. Krzewiciel Sztuki Carvingu w Polsce jak i krajach zagranicznych. Czempion Czeski potocznie mówiąc Mistrz Europy, Mistrz Juniorów Carvingu, uczestnik programu Pytania na Śniadanie. Prace Carvingowe otrzymało już wielu artystów muzycznych jak: BOYS, Zenon Martyniuk, Joker, Camasutra, MIG, Pudzian Band, LECIMY, BAYERA, ANDRE, LOVERBOY, GESEK,  CreepCrew, Popek, Kalwi, Dj Insane, Cristo Dance, Sławomir a także Diablo Włodarczyk.

Wykonane rzeźby można zobaczyć również w klipach emitowanych w telewizji:
Joker - Walimy w balet
Lecimy - Wyśmienita
Creep Crew - Crazy Santa Claus
LOVERBOY - Jak Cię poderwać
Pudzian Band - Ta dziewczyna to szaleństwo
Cristo Dance - Całuję rączki
Jaworski OLO & Sequence - Kto nie pije nie baluje
 
23. F.H. DEMETER Halina Pawlak
ul. Dobrzecka 60, 62-800 Kalisz
Firma Demeter pojawiła się na rynku polskim w 2018 roku i sukcesywnie rozwija się. W ofercie znajdują się herbaty, aromatyczne zioła oraz przyprawy ręcznie zbierane na wys. 1100 m n.p.m. i suszone w tradycyjny sposób. Ponadto w asortymencie znajdują się mocno skoncentrowane olejki eteryczne w szerokiej gamie. Zdecydowanie „perełką” na liście produktów jest gojnik (sideritis scardica) – greckie zioło o cudownych właściwościach. Wszystkie produkty wybierane są  z niezwykłą starannością, spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.

24. Crypto Energy Drink
BMC Sp. z o.o.
Al. Prymasa Tysiąclecia 46, 01-242 Warszawa
www.cryptoenergydrink.pl
Producent Crypto Energy Drinka, który powstał z miłości do kryptowalut. Z wiary i pasji, że cała technologia na której opierają się te cyfrowe waluty będzie już niedługo rewolucją na miarę niegdyś Internetu. Produkt o doskonałym smaku  w eleganckiej matowej, czarnej puszcze ze złotym logiem Bitcoina (symbol kryptowalut). Twórca wierzy, że kiedy wiedza jak zaawansowaną i nowoczesną technologią jest blockchain trafi do szerokiego grona odbiorców po prostu każdy będzie chciał mieć swojego Bitcoina, czyli Crypto Energy Drinka. Doskonale będzie się sprawdzał jako symbol ludzi nowoczesnych i świadomych rozwiązań technologicznych które ich otaczają.

25. Gospodarstwo Pasieczne
Leśny Dwór Jacek Pieńkos
Leśny Dwór 8A, 12-100 Szczytno
www.facebook.com/miody.lesnydwor
Gospodarstwo pasieczne oferujące miody pszczele pochodzące z regionu Warmii i Mazur uznanego za jeden z najczystszych w Polsce. Charakterystyczne warunki klimatyczne, unikalna agrokultura i wyjątkowe pszczoły, składają się na smak, koloryt i konsystencję miodów leśnodworskich. Gospodarstwo posiada w asortymencie miody pszczele (wielokwiatowy, leśny, lipowy, gryczany, ze spadzi iglastej) i inne pszczele produkty.

26. Piotr Grzegorzewski GUSTUM WIELKOPOLSKI
Karczewko, ul. Słoneczna 8
62-280 Kiszkowo
www.gustum.pl
Firma Piotr Grzegorzewski GUSTUM WIELKOPOLSKI powstała jako MOL – mała, ograniczona, lokalna przetwórnia mięsa. Wyroby wytwarzane są w sposób tradycyjny. Wzbogacone o naturalne przyprawy, bez dodatków ulepszaczy i konserwantów.  Wędzone drewnem bukowym i olchowym. Firma ceni to co prawdziwe, naturalne i tradycyjne.

27. Browar Karczewski s.c.
Os. Sosnowe 50, 62-280 Karczewko
www.browarkarczewski.pl
Browar Karczewski powstał z pasji tworzenia. Piwa, które firma proponuje wpisują się w nurt piwnej rewolucji i pozwalają poznać inną stronę piwnego świata. Receptury przygotowywane są w małym laboratorium, aby później przenieść je na duże warzelnie. Współpracuje z pasjonatami tworzącymi dania dobrane specjalnie do oferowanych przez Browar Karczewski piw, a na stronie browarkarczewski.pl można obejrzeć wywiady z ludźmi, których pochłaniają inne pasje. Nazwy piw pochodzą właśnie od nich.

28. Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski
Stanisław Katusza
Biała Góra 58, 99-220 Wartkowice
Zakład Rzeźniczo -Wędliniarski Stanisław Katusza pochodzi z Białej Góry z gminy Wartkowice. W roku bieżącym obchodzi 15 lecie swojego istnienia. W swojej ofercie posiada szeroką gamę wyrobów wędliniarskich tradycyjnie wędzonych, mięso wieprzowe i wołowe.

29. S.P.R.P. GAL L.P.M.Ł. Marek s.j.
ul. Krótka 4, 61-012 Poznań
www.gal.com.pl
www.galdlaciebie.pl
GAL jest rodzinną firmą z prawie 30-letnią tradycją. Kapitał przedsiębiorstwa jest w 100% polski. Firma specjalizuje się w produkcji preparatów opartych na naturalnych składnikach, których receptury opracowywane są przez zespół specjalistów w doskonale wyposażonych laboratoriach. Elementem sukcesu firmy jest umiejętność dostosowywania rozwiązań technicznych do potrzeb rynkowych. Obecnie na polskim rynku znajdują się 4 grupy produktów firmy GAL: suplementy diety, nasiona, produkty pochodzenia pszczelego z polskich pasiek oraz kosmetyki. Stanowią one bogate źródło cennych dla zdrowia i urody składników, m.in. NNKT z rodziny Omega-3 i Omega-6 oraz witamin A i E. Firma GAL posiada 2 nowoczesne zakłady produkcyjne znajdujące się w Poznaniu, a także własną tłocznię olejów, w której pozyskiwane są zimnotłoczone oleje z takich surowców jak nasiona wiesiołka czy pestki dyni. Od początku swojego istnienia, firma GAL bierze udział w targach, sympozjach i spotkaniach naukowych dotyczących medycyny, zdrowego stylu życia i naturalnej pielęgnacji.

30. Soligrano Sp. z o.o. Sp. k
ul. Wrocławska 20, 95-082 Dobroń
www.soligrano.pl
Producent zbóż ekspandowanych oraz dodatków do żywności. Firma posiada bardzo innowacyjną technologię a produkty wyróżniają się innowacyjnymi recepturami i czystą etykietą. W swoim portfolio posiada produkty na półkę śniadaniową, konwencjonalne, jak i z certyfikatem BIO, oraz GLUTEN FREE, kasze, mąki BIO, musli oraz najnowsze produkty dla vegan: burgery, racuchy i shaki.

31. Tłocznia Soków Owocowych „TeSO” Izabela Płonka
Kolonia Kokanin 10, 62-817 Żelazków
www.domowesoki.pl
facebook: domowesoki
Tłocznia Soków Owocowych TeSO to rodzinna firma, która z pasją od 28 lat zajmuje się produkcją tylko naturalnych soków. Ich wyjątkowy smak oraz walory odżywcze i zdrowotne to efekt tradycyjnej metody tłoczenia – przez wiklinowe przekładki oraz staranność w doborze odpowiednich plantacji. Domowe Soki produkowane są zawsze ze świeżych owoców, wyłącznie w okresie zbiorów. Tłocznia posiada certyfikat ekologiczny. Domowe Soki i Nektary zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych przez MRiRW oraz trafiły do „Gault & Millau”, jednego z najbardziej prestiżowych i wpływowych na świecie przewodników kulinarnych.

32. PHUP Gniezno Sp. z o.o. Hurtownia Sp. k.
ul. Orcholska 41, 62-200 Gniezno
www.phupgniezno.pl
Przedsiębiorstwo oferuje dostęp do produktów marki własnej „Hrabina” należącej do grupy PHUP Gniezno. Pomysł uruchomienia private label powstał w 2005 roku, a jednym z głównych jego założeń była współpraca z polskimi producentami. Dziś „Hrabina” to synonim dobrej jakości w najniższej cenie, dzięki czemu cieszy się ona niesłabnącą popularnością wśród Klientów. Lokalna niegdyś marka, aktualnie licząca 180 indeksów towarowych obecna jest w ponad 3,5 tys. punktów sprzedaży detalicznej na terenie 6 województw. W latach 2014-2017 ofertę private label rozszerzono o kolejne marki, takie jak Hrabianka, Hrappi, POWERbank i Flasssh. Asortyment pierwotnie bazujący na podstawowych produktach spożywczych i chemicznych został poszerzony m.in. o karmy dla zwierząt, słodycze, napoje funkcjonalne, czy artykuły higieniczne.

33. „VIN-KON” S.A.
ul. Dąbrowskiego 35, 62-500 Konin
www.vinkon.com.pl
www.potegatradycji.pl
www.cydrbursztynowy.pl
Firma Vin-Kon S.A. z Konina to producent regionalnych win owocowych, cydrów oraz soków. Wina sprzedawane są pod markami „Potęga Tradycji” oraz „Szeptem”,  cydr pod marką  „Bursztynowy” natomiast sok z buraka jako „Beetter Sport Drink”.   Firma od 2012 roku jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, a sok Beetter  został włączony do grona produktów jako wystawca programu POLSKA SMAKUJE.

34. Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie
ul. Gen. Sikorskiego 28, 62-420 Strzałkowo
www.smu.com.pl
Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie jest jedynym przedsiębiorstwem zajmującym się przetwórstwem mleka na obszarze powiatu słupeckiego (woj. Wlkp.) i zarazem spadkobierczynią ponad stuletnich tradycji w zakresie przemysłowego przerobu mleka, a także kontynuatorką chlubnych wartości spółdzielczości mleczarskiej na tym terenie. Produkty Spółdzielni charakteryzują się wysoką jakością, dobrymi walorami smakowymi i są sprzedawane na terenie województw: wielkopolskiego, kujawsko-pomorskiego, mazowieckiego, warmińsko-mazurskiego, pomorskiego, zachodnio-pomorskiego i śląskiego. Szczególnym uznaniem konsumentów cieszy się twaróg śmietankowy, półtłusty i wiejski ze Strzałkowa oraz masło ze Strzałkowa.

35. Browar Turek
Wojciech Wiatrowski i Wspólnik Sp. j.
Al. NSZZ „Solidarność” 37, 62-700 Turek
Browar Turek to wyjątkowe miejsce prowadzone z pasją i pomysłem. Oprócz znakomitych wyrobów piwowarskich, Goście znajdą tutaj doskonałą kuchnię oraz wyjątkową atmosferę. Browar oferuje sześć gatunków piwa - Klasyczne Pils/Kolsch, Pszeniczne, Stout, Marcowe oraz nowofalowa APA. Do produkcji używane są najwyższej jakości składniki i najnowsze
technologie, co pozwala warzyć piwo o znakomitych walorach smakowych i doskonałym aromacie. Wszystkie piwa warzone w browarze są niepasteryzowane i niefiltrowane.

36. Firma „RĹąíîđu tçja” - Dobele (ĹŽotwa)
Firma nazywa sić „RĹąíîđu tçja” (Herbata krasnoludków"). Zajmuje się produkcją różnych rodzajów herbat ziołowych. Uprawa ziół i wykonywanie wszystkich czynności niezbędnych do przygotowania ziół na rynek odbywa się we własnym gospodarstwie. Firma jest bardzo popularna w okręgu Dobele, a także na całej Łotwie. Oprócz herbaty ziołowej firma zajmuje się produkcją różnego rodzaju dżemów, syropów i soków.

37. Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „KOTLIN” Sp. z o.o.
ul. Poznańska 42, 63-220 Kotlin
www.zpowkotlin.pl
Marka Kotliński Specjał czerpie siłę z zakorzenionej w Wielkopolsce tradycji rolniczej i przetwórczej.  Zakład Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego KOTLIN Sp. z o.o.  usytuowany w Kotlinie to firma rodzinna w 100% z polskim kapitałem, która  korzysta z bogactwa warzyw i owoców lokalnych plantacji  i sadów.  Dogodny klimat i bliskość upraw to sekrety świeżości i wyjątkowego smaku pomidorów oraz wytwarzanych z nich ketchupów o koncentratów, a także innych pełnych słońca i witamin specjałów. Ich smak to wynik nie tylko wysokich standardów technologicznych, ale nade wszystko wyjątkowej jakości warzyw i owoców od zaufanych, wieloletnich dostawców z najbliższego regionu – po prostu z stąd !  Ze źródeł  smaku … „

38. Usługi Uboju i Przerobu
Stanisław Jędrzejewski
Suradówek 17, 87-603 Wielgie
Firma rodzinna powstała w 2014 roku. W ofercie znajdują się wyroby z wieprzowiny jak: kiełbasa biała, szynka, baleron, salceson, pasztetowa, smalec z cebulką i ze skwarkami, słonina wędzona, żeberka, boczek. Naturalny smak, do produkcji wyrobów nie używa się żadnych konserwantów.

39. „GACEK” Hurtownia Owoców i Warzyw
Danuta Gacek
Skrzynki, ul. Poznańska 5, 62-035 Kórnik
Firma rodzinna istniejąca na rynku od 1985 roku. Zajmuje się kompleksowym zaopatrywaniem restauracji, hoteli, cateringów oraz stołówek szkolnych w świeże warzywa i owoce, zioła, jaja oraz przetwory warzywno-owocowe na terenie Poznania i okolic. Producent warzyw obieranych oraz kiszonek. Firma posiada opracowane i wdrożone systemy jakości GHP, GMP i HACCP.

40. Drake Krzysztof Kaczor
Maksymilianowo 40, 64-060 Wolkowo
www.drake.com.pl
Firma tworzy własne alkohole, ale umie też docenić doskonałe trunki od innych producentów. Wykorzystując swoją wiedzę, umiejętności i doświadczenie stworzyła listę wyjątkowych produktów. Działa w kilku obszarach: distillery - ponieważ destyluje, jest producentem napojów alkoholowych, rzemieślnicza gorzelnia, produkuje okowity od owocu do butelki, winery - ponieważ produkuje wina z owoców wysokiej jakości, selection - ponieważ importuje wyselekcjonowane przez sommeliera wina gronowe z terenu UE,
roastery - ponieważ oferuje kawę świeżo paloną jako rzemieślnicza palarnia kawy.

41. TOVAGO G.P. Wapniarscy Sp. j.
ul. Poznańska 83, 62-040 Puszczykowo
www.tovago.pl
Tovago jest polską rodzinną firmą, która od ponad 30 lat dba o podniebienia wszystkich fanów zdrowego i wygodnego stylu życia oraz wielbicieli pysznego smaku. Jej twórcy od lat czuwają nad tym, by tworzone produkty powstawały z najwyższej jakości pełnych ziaren zbóż, osobiście doglądając wszystkich etapów produkcji. Wizytówką są produkty tworzone w 100% z pełnych, starannie wyselekcjonowanych ziaren, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku, barwników, substancji konserwujących i spulchniających. Dlatego hasłem przewodnim jest “zdrowe z natury”. Korzystając z jej bogactwa firma dostarcza najwyższej jakości pieczywo chrupkie, które jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa (chleba, bułek, etc.). Wolne od substancji dodatkowych pieczywo Tovago może bezpiecznie spożywać każdy z nas: dzieci, młodzież i dorośli. Dzięki unikalnej recepturze kromki Tovago zachowują swoją świeżość i smak na zdecydowanie dłużej – nawet już po otwarciu opakowania.

42. Proszek lodowy i artykuły spożywcze
„KRIS”- Renata Kowalczyk
ul. Blacharska 4, 63-604 Baranów
Firma znajduje się w miejscowości Baranów k/Kępna na południu województwa wielkopolskiego. Jest producentem koncentratów spożywczych w proszku dla gastronomii oraz piekarnictwa. Dzieląc się doświadczeniem od ponad 20 lat, swoim klientom oferuje wysokiej jakości produkty: lody, gofry, granitę, shake. Głównym atutem firmy jest duże doświadczenie, a także wiedza o zasadach funkcjonowania branż, z którymi współpracuje. Firma KRIS stale poszerza swoją ofertę, aby spełnić wymagania swoich klientów. W swojej ofercie posiada również dodatki do deserów takie jak wafle, posypki, sosy i polewy.

43. CEKO Sp. z o.o.
Goliszew 3A, 62-817 Żelazków
www.seryzgoliszewa.pl
Firma Ceko produkująca Sery z Goliszewa powstała w 1990 roku jako prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją serów żółtych i od tego czasu dynamicznie się rozwija. Dzięki przeprowadzonym inwestycjom firma posiada nowoczesny park maszynowy oraz rozbudowane zaplecze magazynowe. W porównaniu do dużych mleczarni CEKO jest zakładem o stosunkowo niewielkiej skali produkcji, co sprawia, że może bardzo rzetelnie kontrolować jakość. Na żadnym etapie procesu produkcyjnego nie używa się konserwantów ani sztucznych dodatków. Ta dbałość o jakość i brak konserwantów dotyczy wszystkich produktów. Taka skala biznesu oraz rodzinny charakter kultury organizacyjnej pozwala również elastycznie reagować na zmieniający się rynek i stale wprowadzać nowe, innowacyjne produkty.

44. CHEMAT Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 85a, 62-510 Konin
www.popchemat.pl
Firma istnieje ponad 20 lat na rynku. Producent urządzeń aparatury chemicznej. Skupia się na projektowaniu i budowie instalacji technologicznych, konstrukcji, urządzeń stalowych oraz modernizacji już istniejących obiektów przemysłowych w branży spirytusowej, chemii przemysłowej i biopaliw. Świadczy usługi spawalnicze dla przemysłu. Projektuje i realizuje wyposażenie hal magazynowych, zbiorniki stałe ciśnieniowe, zbiorniki bezciśnieniowe i niskociśnieniowe do materiałów trujących lub żrących oraz ciekłych, jak i rurociągi technologiczne do materiałów palnych. Zapewnia transport i logistykę, w tym materiałów niebezpiecznych ADR. Tworzy spersonalizowane wymienniki ciepła do mediów czystych i zanieczyszczonych. Oferuje odzysk i regenerację odpadów. Posiada własne laboratorium i oferuje badania z zakresu mikrobiologii. Prowadzi certyfikowany skład podatkowy świadcząc usługi związane z obrotem towarami objętymi akcyzą. Jako jedna z 36 firm w Polsce posiada status centrum badawczo-rozwojowego CBR przyznawany przez Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii.

45. Spółdzielnia Mleczarska Września
ul. Czerniejewska 1, 62-300 Września
www.smw.com.pl
Spółdzielnia posiada w swojej ofercie bardzo szeroki wachlarz produktów, m.in. mleko w proszku, masło, maślanki, kefiry, śmietanki i śmietany, a w szczególności doskonałe twarogi. Oryginalne receptury oparte na tradycji sprawiają, że produkty cenione są w Polsce i na świecie.

46. Firma ¨O Macarons Toques¨
Henin Beaumont (Francja)
www.omacaronstoques.eatbu.com
www.facebook.com/oMacarons
Firma ¨O Macarons Toques¨ z Henin Beaumont specjalizuje się w własnoręcznej produkcji makaroników słodkich i słonych. Makaroniki to dwa małe ciasteczka z bezy przełożone kremem o przeróżnych smakach. Kremy są unikatowe, świeże i także własnej produkcji. Bardzo duży wybór smakowy.  

47. ESCAPADA Katarzyna Morawicz
Barbarka 14, 62-590 Golina
www.barbarka.eu
https://www.facebook.com/wedzarniabarbarka/
Firma oferuje wyroby wędliniarskie ze wsi Barbarka w gminie Golina. Znaki towarowe to: Escapada oraz Barbarka. Specjalizuje się w wyrobach z wołowiny i wieprzowiny. Do produkcji używa tylko naturalnych przypraw, nie stosuje konserwantów ani wypełniaczy. 100 gram produktu otrzymuje się ze 240 gram mięsa. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych komorach opalanych drewnem olchowym. Mięso najwyższej jakości oraz stare receptury pozwalają osiągnąć efekt smakowy nieporównywalny z produktami przemysłowymi.

48. Sichuan BlueSword Food & Drink Holding Co., Ltd.
Sichuan (Chiny)
Firma zajmuje się głównie produkcją i sprzedażą zdrowych, roślinnych napojów białkowych m.in. napój orzechowy, mleko sojowe oraz woda mineralna pochodząca ze źródeł Góry Longmen w pobliżu płaskowyżu Qinghai-Tibet. W czerwcu 2007 roku eksperci z  Komitetu Chińskiego Stowarzyszenia Górniczego Naturalnej Wody Mineralnej ocenili, że BlueSword Ĺąródło wody z epoki lodowcowej zdobyło najwyższą ilość punktów i otrzymało tytuł „Chińskie źródło wody mineralnej”. Jako jedyna w Sichuan posiada 3 certyfikaty w sektorze napojów.

49. „NATALIA” Tomasz Cichos
Szyszyńskie Holendry 72, 62-561 Ślesin
www.natalia-przyprawy.pl
Firma „NATALIA” jest polską firmą działającą na rynku od 2006 roku. Zajmuje się produkcją mieszanek przyprawowych, produkowanych według opracowanej technologii zakładowej przy użyciu sprawdzonych i wyselekcjonowanych surowców. Posiada szeroki wybór mieszanek przyprawowych, przypraw jednorodnych, suszy warzywnych oraz ziół. Zaopatruje hurtownie, zakłady przetwórstwa spożywczego, paczkarnie spożywcze, gastronomie oraz sektor Ho.Re.Ca. Zapewnia szybką realizację zamówień, stałość i terminowość dostaw.

50. Allium Spółdzielnia Rolników  Grupa Producentów Warzyw
Śliwniki, ul. Spacerowa 4, 63-460 Nowe Skalmierzyce
Allium Spółdzielnia Rolników Grupa Producentów Warzyw to firma zajmująca się m.in. produkcją przetworów ze szparagów pod nazwą Sielskie Smaki. Posiada własną plantację szparagów, które po zbiorze przetwarzane są w przepyszne marynaty.

51. Fuegos Sp. z o.o.
ul. Kolska Szosa 33a, 62-700 Turek
www.fuegos.pl
Firma Fuegos  powstała z myślą o tych, którzy cenią autentyczność, oryginalność, najwyższą jakość. Dla tych, którzy wiedzą, że najlepsze jest domowe, swojskie i dla tych, którzy dzięki swej wiedzy, cierpliwości, wytrwałości dążą do tworzenia własnych trunków, przetworów, wędlin, serów, soków... W ofercie znajduje się asortyment od najlepszych producentów: słoje, butelki, balony, antałki, gąsiory, zakrywki kontaktowe (wieczka), zakrywki koronowe (kapsle), produkty gorzelnicze, winiarskie, piwowarskie.

52. Z.P.H.U. POVLO Danuta Lewandowska
ul. Zapolskiej 17, 86-100 Świecie
tel. +48 578 915 465
e-mail: dlewan60@wp.pl
Firma zajmuje się dystrybucją oryginalnych produktów włoskich. Przede wszystkim są to różne rodzaje serów(bezpośrednio od producenta),szynki i wędliny długodojrzewające, oliwy, makarony i sosy, słodycze a także wino, likiery i inne włoskie alkohole. Marzeniem właścicielki jest budowa zakładu produkującego również zdrowe, ale polskie sery.

53. „Wyroby Tradycyjne” Emilia Charuba
Mostki 21, 62-610 Sompolno
Mała firma rodzinna produkująca tradycyjne oraz najwyższej jakości wyroby wędliniarskie. W ofercie znajdują się wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe oraz surowe mięso. Produkcja opiera się na starych, tradycyjnych recepturach, przy wykorzystaniu wyłącznie polskiego mięsa z lokalnej ubojni oraz naturalnych, świeżo mielonych, odpowiednio dobranych przypraw. Firma nie stosuje gotowych mieszanek, konserwantów, wypełniaczy, sztucznych barwników itp. Wspaniały zapach wędlin uzyskuje się dzięki wędzeniu w wędzarni opalanej drewnem olchowym.

54. Browar Gzub Katarzyna Staszewska
Annopole 9a, 63-000 Środa Wielkopolska
Browar Gzub to niezależny, rodzinny browar z serca Wielkopolski, produkujący od 2017 roku piwa w pełni rzemieślnicze we własnym browarze w Annopolu koło Środy Wielkopolskiej. Browar jest nowoczesny, ale warzący piwa z zachowaniem tradycyjnych metod produkcji, dojrzewające w butelkach i beczkach z użyciem niespotykanego w Polsce procesu refermentacji. Gwarantuje to  zachowanie walorów smakowych piwa na najwyższym poziomie przez dług okres (1 rok przydatności do spożycia) bez użycia procesów pasteryzacji i filtracji wyjawiających piwo. Na terenie browaru co roku organizowany jest także festiwal piw rzemieślniczych CRAFT BEER CAMP (w tym roku 7 edycja, 21-22 czerwca 2019 roku),  na którym swoje piwa zaprezentuje czołówka polskich i zagranicznych browarów rzemieślniczych.
       
55. Profi Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 3, 63-520 Grabów nad Prosną
www.profi.pl
Firma Profi jest liderem w sprzedaży pasztetów drobiowych oraz liderem w sprzedaży zup mokrych. Rozwój firmy prowadzi w kierunku rozszerzenia sprzedaży dań oraz zup świeżych. Produkty eksportowane są do wielu krajów UE oraz do USA i Kanady. Bardzo dynamiczną kategorią, która ciągle się rozwija jest grupa premium produktów - pasztety dworskie - z dzikiem, jeleniem, królikiem oraz pasztety premium - z żurawiną, grzybami leśnymi, śliwką oraz klasyczny.

56. EKO-NATURA s.c. Agnieszka Dadusz, Paweł Oleszczak
Kopyść 48, 98-100 Łask
www.kwaschlebowy.eu
Firma specjalizuje się w produkcji zdrowej żywności z ukierunkowaniem na naturalne napoje, z których sztandarowy produkt firmy stanowi EKOLOGICZNY  Kwas Chlebowy. Jego produkcja oparta jest na ekologicznych, naturalnych składnikach wykorzystywanych w procesie fermentacji, wg receptur o wielowiekowym rodowodzie. Produkt w 100% wyłącznie z chleba.

Czytaj więcej na temat:biznes, targi przedsiębiorczości
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole