Skocz do zawartości
LM.plWiadomościKrólestwo mięsa w sercu Starówki - „Loko the Steakhouse”

Królestwo mięsa w sercu Starówki - „Loko the Steakhouse”

Materiał promocyjny

Dodano:
Królestwo mięsa w sercu Starówki - „Loko the Steakhouse”

W ramach kampanii promocyjnej „Smacznie na Starówce” organizowanej przez Urząd Miejski w Koninie dziś prezentujemy kolejny lokal, tym razem „Loko the Steakhouse”.

Eleganckie fotele, wysokiej jakości napoje i steki z półtorarocznych byków. Lokali o takim prestiżu nie ma w Koninie zbyt wiele. Loko the Steakhouse, królestwo mięsa w samym sercu Starówki, od kwietnia zaprasza swoich klientów na steki.

Dla Piotra Kędzierskiego, właściciela Loko the Steakhouse, to już drugi biznes w branży gastronomicznej. W Kole z powodzeniem prowadzi restaurację sushi. - Chcieliśmy zadziałać w naszym rodzinnym mieście. Rynek sushi jest już jednak tutaj przesycony, stwierdziliśmy więc, że pójdziemy w trochę inną kuchnię, której w Koninie jeszcze nie ma - tłumaczy pomysł na otwarcie restauracji Piotr Kędzierski.

Loko the Steakhouse swoje menu opiera głównie na mięsie, a przede wszystkim - stekach, podawanych w najróżniejszy sposób. Dania przygotowywane są własnoręcznie na grillu oraz w piecu, a do ich przyrządzenia wykorzystywane jest najwyższej jakości mięso z półtorarocznych byków. Każda partia oznaczona jest specjalnym certyfikatem. - Nie jest łatwo dostać takie mięso - przyznaje Piotr Kędzierski.

Tego typu kuchni, unikalnej w Koninie, mieszkańcy naszego miasta jeszcze się uczą. - Klienci z Warszawy, czy Poznania, którzy do nas trafiają, bardzo często biorą steki rare, czyli mniej wysmażone. Ci, którzy przychodzą pierwszy raz, trochę się boją i biorą te bardziej wysmażone - przyznaje właściciel Loko the Steakhouse. Lokal oferuje również możliwość własnoręcznego przyrządzenia steku. - Obsmażamy mięso, kroimy je i podajemy na gorącym kamieniu wulkanicznym. Klient sam decyduje, jak bardzo wysmażone mięso chce zjeść.

Co ciekawe, w Loko the Steakhouse coś dla siebie znajdą również... wegetarianie. Restauracja oferuje bezmięsne burgery i sałatki. Klienci mogą się napić wyciskanych ze świeżych owoców soków. Duża część potraw podawana jest z sosami według autorskich przepisów, w tym sosami demi-glace.

Specjalną ofertę dla swoich klientów Loko the Steakhouse przygotowuje na weekend 2-3 listopada. Z okazji Halloween restauracja zostanie odpowiednio przystrojona, pojawią się również nowe pozycje w menu. - Możemy zdradzić, że na pewno będą królowały dynie, a nasz bar przemieni się w iście upiorne miejsce z mocno krwawymi drinkami - zaprasza już teraz lokal.

Loko the Steakhouse położony jest w samym sercu Starówki, na Placu Wolności 11. Piotr Kędzierski pokłada duże nadzieje w tej lokalizacji. - Kto nie ryzykuje, ten szampana nie pije. Zrobiłem to trochę na przekór, bo dużo takich opinii słyszałem, że Starówka to wymarłe miejsce. Wierzę we własne możliwości, myślę, że jedzenie i obsługa same się obronią. W nowej części Konina może jest łatwiej, ale podoba nam się Starówka i chcemy uczestniczyć w procesie rozruszania tego miejsca. Perspektywa na przyszłość jest lepsza tutaj.

Loko the Steakhouse zaprasza od poniedziałku do czwartku w godz. 12.00 - 22.00 oraz w piątki i soboty w godz. 12.00 - 23.00. - Restauracja jest takim biznesem, że nie ma czegoś takiego, że coś jest skończone - mówi o planach na przyszłość Piotr Kędzierski. I dodaje: - Trzeba to pielęgnować. Jak z ogrodem - zawsze jest coś do zrobienia.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna 2014-2020.

1572007479-6ypny6-_mg_1262.jpg
1572007433-jj2khn-_mg_1268.jpg
1572007433-cd0w_f-_mg_1274.jpg
1572007434-uhkvka-_mg_1279.jpg
1572007435-gumzrw-_mg_1277.jpg
1572007436-wsvt3h-_mg_1270.jpg
1572007439-eo33if-_mg_1311.jpg
1572007439-qoa_q3-_mg_1297.jpg
1572007442-b58rk4-_mg_1298.jpg
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole